Преди да прочетете за стъпка №2 тук, започнете със стъпка №1 тук.

Здравейте и добре дошли!

За мен и чест и удоволствие да ви представя серия от 12 статии, част от безплатното обучение 12 Стъпки към Успешен Магазин в Etsy.

С тази част от обучението целя да ви помогна да се подготвите за това, което ще е необходимо при отваряна на вашият магазин.

Допълнително, искам да ви дам идеи как точно някои дейности могат неподозирано да донесат успех на вашия магазин в Etsy.

Когато регистрирате акаунта си в Etsy, а после отваряте и магазина си, Etsy ще изисква от вас определена лична информация като име, рождена дата, адрес, банкова сметка, име за магазина, местоположение и други.

Тази информация е необходима за административни цели и е базата за създаването на стабилен бизнес.

Бъдете коректни с този тип информация. Тя не е определяща за успеха ви, но може много бързо да го срине, ако е подвеждаща и Etsy установи, че не сте изрядни с нея.

Както и с административно-правните въпроси, тук искате да се презастраховате още от самото начало.

Има, обаче, и друг тип информация за вас и марката ви, която можете да включите в магазина си на различни места, за да го направите по-успешен.

Ето какво имам предвид:

  • Добавете своя снимка, а не лого в профила си и разкажете с 2-3 изречения какво ви вдъхновява.
  • Добавете история, снимки и видео в About секцията на магазина си и отново добавете информация за всички, които го поддържат

Защо да се занимавате с това?

Кой чете профилите?

Потребителите купуват това, което им харесва без значение от кого, нали?

В Etsy не е точно така. Ето няколко причини да обърнете специално внимание на профила си и историята на магазина и как това ще ви помогне да увеличите продажбите и посещенията:

1. Хората пазаруват от хора. Ако една бъдеща булка избира откъде да купи булчинската си рокля , то тя със сигурност ще предпочете да го направи от симпатичен, отдаден и усмихнат човек, отколкото от незнайна фирма.

2. Много блогъри и инфлуенсъри тършуват в Etsy за интересни дизайнери и модели. С креативен профил, видео, снимки и интересна история ще ги спечелите веднага (а защо това е важно, вижте в последната секция на обучението).

3. Ако някога, по каквато и да е причина, имате проблеми с Etsy администрацията, пълният профил може да послужи като доказателство, че сте коректни и да ви спести затваряне на магазина и много неприятности.

Мисля, че това са доста мотивиращи причини за да попълните профилната информация коректно и да се постараете да направите добро впечатление, нали?

Достъп до цялото обучение 12 Стъпки към Успешен Магазин в Etsy можете да получите тук. Ще се видим вътре!