Пролетни Etsy семинари

Блог

Какво се променя в Etsy през 2022

Какво се променя в Etsy през 2022

е ви се чете? Гледайте видеото тук:

Какво се променя в Etsy през 2022-ра 

Какво се променя в Etsy през 2022-ра година? Как можете да извлечете полза от промените? 

Това са въпросите, на които ще намерите отговор в тази статия.

Споделям ви моите наблюдения за някои промени и предложения за справяне с тях!

assorted color button pin on brown surface

Etsy ще бъде административно по-стриктна към всички нови магазини

През 2022 година в Etsy ще се изисква все повече информация от всеки, който се опитва да отвори магазин, ще се изискват потвърждения за самоличност и повече документи. Ще има магазини със задържани средства, докато потръгнат и се види, че дейността им не противоречи на правилата на платформата.

Ще има повече контрол и върху новите продукти. Ще се следи по-стриктно, какво се качва, дали продуктите отговарят на политиките за продажба в Etsy. Трябва да бъдете подготвени с административна част, защото началото може да ви отнеме няколко месеца, ако отваряте магазин.

Това не бива да ви притеснява, през такъв етап преминават всички нови магазини!

Основна цел на Etsy е отсяване на нелегитимните магазини (не че винаги им се получава!)

Смятам, че Etsy ще се опита също да мотивира творците да се стремят към участието в новата “Star Seller” програма,  чрез която ще дават по-добър ранг, предимства в търсачката, по-ниски такси и т.н. Магазини със “Star Seller” значка ще имат предимство, не само в търсачката, вероятно за тях ще има по-ниски такси и промяна в условията за реклама. 

close up of girl hands coloring eggs for easter ii

Повече потребители в Etsy през 2022-ра

През 2022 година се увеличава броят на посетителите в Etsy. Всички маркетинг усилия на платформата, от гледна точка на реклами и оптимизация са ориентирани към по-масовия потребител. Това означава, нови потенциални клиенти, което от една страна е много добре. От друга страна, ще има много хора, които не знаят как да пазаруват в Etsy, не знаят кака да се свържат с вас, как да напишат съобщение, вместо да отворят case и т.н.

Подгответе си ваш комуникационен план, как да помагате на новите да свикнат с платформата Etsy. Ще има много неориентирани клиенти и много, много повече магазини, тоест, конкуренцията ще се повишава!

Нормално е да има наплив, той също води до процес на по-прецизно пресяване при новите магазини от страна на Etsy.

Etsy ще повишат и таксите си за обработка на поръчки от 5% на 6.5% считано от 11 април в отговор на увеличаването на бюджетите им за реклама и маркетинг. Ще има много нови хора в платформата, но за това ще си плащаме ние.

person holding dough

„Визията“ през 2022-та 

През 2022 година се и ще се набляга все повече на видеото в Etsy, тенденция, която е валидна целия онлайн маркетинг свят. Видеото взема връх! Възползвайте се сега! 

Видеата ви могат да бъдат също толкова креативни, колкото и вашите продукти. Помислете добре, какво искате да кажете с това видео, макар, че е само 10 секунди, то може да се окаже фактора, който продава.

Помислете и за видеа в About страницата и линкове към други ваши видеа в социалните мрежи. 

Визуално, тенденцията е да се изнасят детайли от описанието на продукта във визуализации, които се качват като снимки към него, защото Etsy крие описанието в мобилната версията и се изисква специално кликване. 

Започнете да изнасяте информацията във визуализации, картинки с текст,защото липсата на информация или по-трудния достъп до нея е една от основните причини за ниски продажби. 

Не се притеснявайте, че ще се повторите, по-добре да бъдете досадни, отколкото да останете неразбрани и невидяни!

Etsy има нова функция, която все още не е достъпна за всички магазини, но е достъпна за някои, както и за някои потребители и тя много прилича на видеа и story, които сме виждали в много социални мрежи като Instagram или TikTok.

Функцията се нарича Explore. Etsy обещава, че с нея ще предостави допълнителна възможност на магазините да бъдат открити от нови потребители, допълнително към търсачката.

Моето мнение?

Не можеш да превърнеш социалната мрежа в маркетплейс, нито маркетплейс в социална мрежа.

Хората влизат в Etsy за да пазаруват, а не за да гледат видеа на разнообразни творци. Ако искат това ще отидат в TikTok.

За мен Explore ще има същата съдба като Shop Updates. Една функция, която никой не знае за какво е точно 

handmade soaps and bowl with coffeee placed on table

Продуктите, които ще се търсят през 2022-ра

Продуктите, които ще се търсят през 2022 година са тези, които не могат да бъдат намерени другаде, а само в Etsy – различни уникални творчески продукти.

Много от магазините залагат на по-популярни дизайни, които могат да бъдат намерени на много места. Това не е правилна тактика.

Стремете се да създавате продукти, които няма къде другаде да бъдат открити! Това предимство предизвиква у клиента мисълта 

Това трябва да е мое. Това го няма никой друг.

Не се насочвайте към бързооборотни продукти. Не се борете на база „цена“.

Борете се на база уникални качества на вашите продукти. 

Рецептата за успех в Etsy е да наблягаме именно на творческото, уникалното и различното!

Ако искате да разгледате какво ще се продава в Etsy тази година, тук има доста подробна разбивка.

pexels-photo-1092671.jpeg

Тенденции в оптимизацията през 2022-ра

Ето ги и добрите новини:

Оптимизацията през 2022 година ще бъде много по-лесна, защото няма да е необходимо да е така точна и специфична като през 2021.

Etsy започва да използва алгоритъм за комбинации от заглавия, тагове и атрибути, които вие употребявате. Това позволява продуктите ви да бъдат намирани по-лесно, чрез една или повече думи. 

Вече няма да е необходимо да имаме непременно и mom gift и mother gift в таговете, защото алгоритъма ще започне да ги познава като идентични.

Това всъщност е страхотно!

Освен това имаме възможност да ограничаваме изразите

А сега е ваш ред:

Коя тенденция ви притеснява?

А коя ви накара да се усмихмете?

Ще се радвам да споделите в коментар!

Стани част от

Etsy Суперзвезди  

Запиши се за мейли от SheHustlin' за да не пропуснеш всичко, което споделям за управлението на Etsy магазин! Ще се радвам да се "видим" вътре!