Блог

Как да имате повече продажби (без повече посетители) в Etsy

Как да имате повече продажби (без повече посетители) в Etsy

Как да правите повече продажби в Etsy без повече посетители?

Като повишите конверсията–този мистериозен % който виждате в статистиките си!

Но как да повишите конверсията, и то без да работите върху оптимизацията? Ще прочетете в тази статия…

close up of girl hands coloring eggs for easter ii

Моите съвети за по-висока конверсия

Конверсия, това е броят продажби, които получаваме за брой посещения. Стойност, която Etsy показва в статистиките като процент, в зависимост от вашите резултати. 

Например, ако имате 100 посещения в магазинина и 10 продажби за даден период, то конверсията ви е 10%. 10% от всички хора влезли в магазина ви ще купят от вас.

Колкото по-висока е конверсията, толкова по-добре, защото вие искате всеки, който влезе в магазина и види вашия продукт, да стане ваш клиент.

Това ще означава, че конверсията ви е 100%.

Но това би било крайно необичайно е при онлайн пазаруването. Стандартно при него конверсията е около 1%, в зависимост от нишата. 

А по последни данни на Etsy, в платформата % е 2-3!

Това означава, че ако виждате резултат над 1 % той е много добър. Ако е под 1 % – трябва да работите за повишаването му.

Всъщност, винаги трябва да работите върху повишаване на конверсията, защото това дава възможност, да увеличите продажбите с по-малко усилия.

Конверсията повишава ранга

 

Колкото повече хора купуват във вашия магазин, толкова повече Etsy ще го показва и ще му дава по-добър ранг. 

Защо е така?

Etsy иска хората да пазаруват, това не е Pinterest (да разлистват разни идеи за живота си), Etsy иска да се пазарува. Когато някой влезе в магазина ви, това действие дава сигнал на алгоритъма, че нещо е продаваемо.

Ако конверсията ви е под 1 % имате реален проблем.

На всеки 100 visits, ще имате по 1 продажба с конверсия 1%, което може да ви служи като ориентир за да си поставяте цели.

Как да подобрите конверсията много лесно и бързо

Има причини, които карат хората да не купуват и да имате ниска конверсия.

Някои са субективни, но по-долу съм разгледала някои, които са валидни в повечето случаи.

  1. Хората разглеждат продукта и не откриват това, което са очаквали. Това се получава при използване на неподходящи ключови изрази. Например, хората често използват популярни ключови изрази за тагове, които дори не отговарят на продуктите им, така се объркват потенциалните купувачи. Описвайте продуктите точно като това което са, а не с най-разнообразни изрази, които не им пасват!
  2. Има прекалено много неща на снимките и клиентът не може да разбере, какъв всъщност е продуктът. Продуктът трябва да е на централно място и да се разбира веднага, че продаваме именно него. 
  3. Времето за доставка и времето за обработка, а не както си мислите, намаленията и промоциите. Никой не иска да чака дълго. За някои неща бихме изчакали (ако са custom). Ако можете да намалите времето за доставка и обработка, или поне едно от двете, това със сигурност ще повиши конверсията ви.
  4. Последните маркетинг проучвания показват, че причина се оказва и липсата на нужна комуникация и информация между клиент и продавач, както и визуализация на продукта. Тъй като не можем да докоснем продукта, снимките са задължителни. Etsy ни дава опция и за видеа, което увеличава конверсията значително. Когато видим продукта в действие, можем да си представим как ще го използваме и бихме го купили.
cross stitch and bouquet of dry flowers

Снимките и видеото са най-силният и контролируем инструмент, с който може да повишите конверсията.

Видеото трябва да продава продукта, да показва на клиентите как биха могли да го използват. То е едва 10 секунди и не е нужно да е професионално. 

След това идва ред на останалите снимки, които трябва да покажат продукта в детайли и размера му.

Направете снимки, които да показват продукта така, както клиентът би го използвал.

Проявете въображение! Бъдете креативни! Това знам, че го можете!

След 2-3 добри продуктови снимки и 1 видео, хората ще искат още. Истината е, че това е и причината да се появят carousel постовете в Instagram, върху които не можем да спрем да кликаме. Наличието на повече интересни снимки ни влияят на подсъзнателно ниво и ни карат да се задържаме по-дълго върху съдържанието.

Колкото повече визуализации, толкова по-добре, което не означава да слагате една и съща снимка няколко пъти.

Хората ще спрат да гледат ако им стане скучно, така че разнообразявайте.

Можете да сложите важен текст от описанието в една от снимките си. Това е страхотна стратегия за комуникация, тъй като Etsy скрива описанията на продуктите на мобилно устройство. Подсигурете се. Сложете най-важното във визуализации. 

selective focus photography of paintbrush near paint pallet

Редувайте продуктова, lifestyle и информационна снимка за най-добър ефект.

Важно е всяка от снимките да е обмислена и да накара хората да кликнат на следващата. Карайте клиентите да стоят повече в страницата на продукта и магазина ви от интерес и комуникирайте информация, която е важна за тях.

Най-ефективният начин да увеличите конверсията си е клиентите да останат в магазина и да получат цялата информация, която им е необходима.

Но още по-важно е да не спирате да творите!

А сега споделете–какъв % е вашата конверсия.

Аз забелязвам, че когато рекламирам тя пада на около 1.5%, но когато разчитам само на органични посетители е около 2.4%.

При вас как е?

Стани част от

Etsy Суперзвезди  

Запиши се за мейли от SheHustlin' за да не пропуснеш всичко, което споделям за управлението на Etsy магазин! Ще се радвам да се "видим" вътре!