Блог

Etsy трикове: Как да комуникираме важна информация с клиентите ефективно

Etsy трикове: Как да комуникираме важна информация с клиентите ефективно

Когато отворих първия си магазин в Etsy много често получавах съобщения със запитвания за размери, време за доставка и други подробности, докато не се научих, как трябва да пиша описания.

За да превръщаме посетителите в Etsy в клиенти, е необходимо да отговорим на всеки въпрос, който те могат да си зададат с информацията (снимки, текст, опции), която предоставяме.

И за известно време нещата вървяха добре–хората намираха това, което им е необходимо и купуваха.

През последната година, обаче, забелязвам, че тенденцията никой да не чете описанията расте.

Потребителите отново не намират необходимата информация, макар че тя е в описанието, задават въпроси или пък просто отиват при конкуренцията.

Каква е причината?

Хората онлайн свикват все повече информацията да им бъде предоставена визуално, под формата на видео или снимки, не четат описанията или дори не ги намират (в мобилното приложение на Etsy те дори трябва да открият и натиснат специален бутон за да видят описанието на продукта!).

Но липсата на информация все още е причина №1 за да НЕ купят посетителите на магазина ви.

Какво можете да направите?

Комуникирайте с клиентите така, че те да получат необходимата им информация и да поръчат

Как да направите комуникацията с клиенти по-ефективна? Как важната информация да достига до тях? 

Ето го и моят Etsy трик: създайте визуализации! 

Доста е неприятно, когато вие сте дали цялата възможна информация на вашите клиенти в описанието на продуктите си – размери, време за доставка и т.н., а те ви пишат именно по тези въпроси. Когато имате много поръчки, отговарянето на многобройни съобщения се превръща в предизвикателство.

Как можете да се преборите с това предизвикателство? Как да си спестите стреса от многото работа и допълнителните запитвания, например около предпразничните пазарувания?

Използвайте 10-те снимки на Etsy 

Успешните Etsy продавачи, все повече започват да използват 10-те снимки, които платформата дава, за да споделят информация, която има и на други места – в описанието, в цената, във вариациите и т.н. Дори много от тях споделят ревюта.

Да, точно тези, които виждаме под продукта!

Защо да ползваме 10-те снимки за нещо повече от… снимки?

Защото много от информацията, която е под формата на текст не се вижда на мобилната версия на Etsy, през която пазаруват повече от половината хора в платформата.

Виждат се само снимката на продукта, снимките през които хората могат да преминат, цената и заглавието. И оттам нататък, подобни продукти, които дори не са от вашия магазин. 

Използвайки снимките за комуникация на допълнителна информация, вашата цел трябва да бъде да задържите клиентите на вашия продукт и да му дадете всичко необходимо за да реши да го купи.

Това лесно става с повече снимки, защото всички обичат да прелистват.

Пълноценно използване на десет позиции, дори да нямате снимки на продукта си

Аз използвам Canva за да създавам визуализации за да комуникирам важна информация с клитнтите си.

Това със сигурност е най-страхотният инструмент за създаване на добре изглеждащи визуални материали за псевдо-дизайнери като мен 

Можете да изберете квадратен формат, да добавите снимки, текст и иконки и да покажете (вместо да кажете с текст) най-важното за вашия продукт и да отговорите на най-често задаваните въпроси от потребители.

Ето тук дори създавам цяло продуктово видео с този инструмент! Сигурна съм, че и на вас ще стане любим!

Клиентите не четат описанията и затова пропускат информация. Малко са тези, които четат внимателно всичко, което сте написали за продукта си. За това са виновни както потребителите, така и самата платформа. 

ВАЖНО: това не означава, че трябва да пренебрегвате описанието. То помага на Google и други търсачки да разберат какво е продукта ви и да го индексират. Също, все пак има и хора, които четат доста внимателно и не бива да ги оставяме разочаровани.

Идеята тук е да предоставим на клиентите информация, важна за тях, по възможно най-много начини, за да сме сигурни, че тя наистина ще достигне до тях.

Не можем да разчитаме на това, че клиентът знае какъв е размера на продукта само защото го има в описанието или имате мащабна снимка с линийка. И двете са необходими.

Трябва да заложите повече върху визуалното, да се пригодите към платформата и да се възползвате от 10-те снимки, с които можете да комуникирате информация.

БОНУС ИДЕЯ: В Canva също можете да добавите банери или текст към заглавната си снимка, на които комуникирате най-важното за продукта и магазина си.

Няколко примера:

FREE SHIPPING
2-3 DAY DELIVERY
CUSTOM MADE
FREE PERSONALIZATION
ORGANIC COTTON
100% HANDCRAFTED
MORE COLORS

Всяка важна информация – например ако продуктът ви е дигитален, а не е физически, ако е винтидж, ако доставката отнема конкретно време – създайте визуализация! 

Ако клиентите често задават едни и същи въпроси или пък смятате, че искате задължително да видят нещо – създайте визуализация! 

Клиентите ще разгледат всички снимки, това се случва инстинктивно, стига те да не са повтарящи се и скучни  Социалните мрежи използват този наш “инстинкт” непрекъснато и ни държат в платформите си. С повече снимки и полезна информация и вие можете да накарате посетителите да останат в магазина ви и да купят продуктите ви!

Затова визуализациите са толкова важни! 

Качете цялата важна информация и в тях, за да сте сигурни, че потребителите ще получат цялата необходима информация. С тази тактика, хората са доволни, получават бързо  синтезирана информацията, която искат и продажбите се случват по-лесно.

Ще си спестите много стрес с отговаряне на ненужни съобщения с въпроси, които лесно се откриват във вашето описание.

В заключение мога да кажа само едно: създайте визуализации!

А вие, използвате ли ги? Какво споделяте във вашите визуализации?

Стани част от

Etsy Суперзвезди  

Запиши се за мейли от SheHustlin' за да не пропуснеш всичко, което споделям за управлението на Etsy магазин! Ще се радвам да се "видим" вътре!