Блог

коледен етси каталог

Коледен каталог с български Etsy магазини: подкрепи българските творци в Etsy

С какво свързваш Коледното пазаруване?

Многочасово и уморително обикаляне из магазини? Торби, пълни с вещи, които не те удовлетворяват? 

Или пък с нещо смислено, добро и значимо? 

Тази година, можеш да станеш част от Коледното чудо на българските творци!

Ще ти споделя идея, с която да направиш предпразничното пазаруване лесно, успешно и изпълнено със смисъл!

Предлагам да разгледаш коледния Etsy каталог 2024, в които са включени 20 български магазина в онлайн платформата. Това са родни бизнеси, които тепърва прохождат и имат нужда от нашата подкрепа!

Тук ще откриеш разнообразие от качествени, ръчно изработени продукти с авторски дизайн. В каталога присъстват изделия, подходящи за почти всеки от твоя Коледен списък. 

Ако избереш да закупиш някой от тези продукти, ще помогнеш на роден стартиращ бизнес, а в това има смисъл, нали?

Както е казал някой Insta-мъдрец

когато купуваме подарък от малък бизнес, ние подаряваме три пъти: на получателя–уникален подарък, на твореца–удовлетворение и радост и на себе си–смисъл.

DELartSTUDIO

Магазинът предлага луксозни ръчно рисувани стъклени и кристални чаши, гарафи, декантери, бутилки и други. Красивата патина придава допълнителен чар и характер на артикулите. Ако в списъка си имаш любители на виното, младоженци или ценители на виното, със сигурност ще откриеш нещо за тях тук.

PetiaElement

Изящни ръчно изработени бижута от порцелан, които няма да откриеш другаде. Тук ще намериш разнообразие от стилни обици, колиетa и комплекти, които носят символика и стават неизменна част от ритуали за свързване със себе си и важни емоции. Те остават скъп спомен в сърцето и подчертават елегантността на дамите. Семплият, изчистен дизайн ги прави подходящи за дами с минималистичен и изискан вкус.

The Pomp House

Минималистични авторски бижута, изработени от дърво, които спечелиха значка Etsy's Pick и са избрани от кураторите в сайта, като нещо, което не трябва да пропускаме. Бижутата носят духа на скандинавския дизайн и създават усещане за близост с природата. В този магазин ще откриеш устойчиви подаръци за всяка жена, която обича бижутата, но не може да бъде затворена в рамките на стандартното.

MoreJewelry

Защо да купуваме безброй бижута, като можем да имаме едно, което просто върви с всичко? MoreJewelry ти предлага прекрасни минималистични бижута за нежни дами, които вярват в дизайнерската мантра less is more. В този магазин има колиета, в които ще се влюби и майка ти и най-добрата ти приятелка!

JewelryKatMade

Ако обикаляш по творчески базари като мен, сигурно си срещал/а бижутата на Кат. Те са цветни, модерни и не само говорят, а крещят все хубави неща. С тях можеш да зарадваш всяка градска жена, която не се побира в рамките на стандартното и обича да внася цвят във всяка стая, в която влезе. Тук има невероятни бижута, които получателката ще помни дълго!

DzevStudio

Тъкането е един от най-трудните занаяти, които съм опитвала. Ценителите му са специален тип хора, които имат силна връзка с българския корен. Ако купуваш подарък за новодомци, които тачат българското, тук ще откриеш незабравими подаръци за тях. Не пропускай да разгледаш и раниците–аз лично имам една от тях и я нося вече години!

Power Paintings Art

Картините винаги са добра идея за подарък за колеги, семейство, приятели! Оригиналните творби на талантливата авторка са рисувани с пръсти и носят нейната положителна енергия. Независимо дали са разположени в дом или офис, те придават романтика и фантазия към характера на помещенията. В магазина на Веси има както оригинали, така и принтове, а картичките с нейни картини са ми любими! 

My Hobby Yarn Shop

Търсиш подарък за любимо дете? Тук ще откриеш плетени на една кука плюшени играчки готови за гушкане, но и аксесоари за коса, ключодържатели и др. Ръчно изработените мечета, зайчета, шнолки и бебешки дрънкалки ще зарадват децата със своята мекота и свежи цветове. Ако имаш умението и желаеш да ги изработиш сам, магазинът предлага и модели с упътвания, както и комплекти с необходимите материали подходящи за подарък за други творци.

KalisKnit

Плетените на 1 или 2 куки рокли, блузи, шалове и шапки са предложението на Kalisknit за практичен и естетичен Коледен подарък. В магазина си, Кали предлага не просто плетени изделия, а неповторими авторски модели, които са далеч от това, което намираме в мола. Освен плътни плетива, които ще направят зимните дни топли и уютни, ще бъдеш изненадан и от такива, подходящи и за лятото. 

Design Beauty Reveals

Планираш да обявиш появата на нов член от семейството на всички на Коледната трапеза? Ако търсиш оригинален начин да го направиш, DesignBeautyReveals е насреща! Тук може да избираш сред море от дигитални темплейти, които известяват бременност, пола на бебето или неговото раждане. Това е един наистина забавен начин да кажеш важната новина на всички!

DMN Art Store

 Ако се чудиш с какво да зарадваш приятели с младежки дух, решението те очаква в DmnArtStore. Качествените тениски и суичъри с шарени животински принтове носят настроение и усмивки. Същите дизайни с модерен стил се предлагат и под формата на принтове, които пък са чудесен подарък за свежите колеги.

Peppers By Bonnie

Ако предпочиташ свободата, която ти дава дигиталния дизайн и искаш сам да изработиш незабравим подарък, тук ще се насладиш на разнообразие от изображения, цветни схеми и шарки на коледна и друга тематика. Използвай ги, за да декорираш различни предмети (чаши, дрехи, картички, опаковъчна хартия и др.) и създадеш най-подходящия подарък за точния човек!

42 cats

Искаш да кажеш нещо неудобно на някого? Кажи го с котка и превърни неловката ситуация в забавна. Магазинът предлага симпатични текстилни декорации за врата във формата на котка. С тях ще зарадваш всеки фен на мустакатите домашни любимци, независимо от неговата възраст и пол. Всяка котка може да се персонализира с твоя текст и да се превърне в незабравим подарък.

Handmade Veni

Магазинът предлага дигитални файлове за машинна бродерия с модели на шевици, коледни картинки и други декоративни изображения! В случай, че се увличаш по бродерията и искаш да зарадваш някого с подарък, изработен по дизайн на HandmadeVeni, тук те очакват стотици варианти! 

Smart Baby Program

Ако познаваш семейство с бебе на възраст 0-12 месеца, Smart Baby Program разполага с точния подарък, който ще направи живота на цялото семейство по-лесен и забавен особено през зимните месеци, когато се налага да прекарваме повече време вътре! Видео файловете съдържат информация за психичното и моторното развитие на най-малките по месеци. Включени са и упражнения, които им помагат в усвояването на нови умения и знания, които са безценен подарък за новите родители.

JaDen Gemstone Jewelry

Бижутата с полускъпоценни камъни, минерали и кристали набират все по-голяма популярност заради своите енергийни свойства! В магазина на Жана можеш да откриеш както бижута за любима жена, така и такива за домашния си любимец. Страхотен подарък за всяко  същество, което е внесло смисъл в живота ти през 2023. JaDenGemstoneJewelry е твоето място за оригинални и неповторими бижута! 

kAstonel

kAstonel е български бранд за минималистични дамски плетени аксесоари в бохо стил. Коланите, чантите и калъфите за очила са красиво допълнение към стила на всяка жена и са страхотен подарък за приятелки, учители, колежки, а защо не и за себе си? 

PatternsForFutureLtd

Подаръците с кауза със сигурност са ми слабост. В магазина на PatternsForFutureLtd ще откриеш продукти посветени на застрашени животни, които са страхотен подарък както за деца, така и за техните родители. Аз лично си взех календара, който веднага предизвика и интереса на децата и провокира много разговори по темата за нашата отговорност към природата и другите живи същества.  Ако търсиш подарък за бебето на някоя еко мама, тук ще го откриеш!

Bon Spirit

Магазинът предлага широка палитра от дигитални изображения и шаблони за листовки, покани и картички, щампи за текстил, фонове на смартфони и социални мрежи, както и принтове за стена. Разнообразието от цветове и илюстрации ще ти даде идеи и помогне за изработването на подаръци, ако си решила сама да се заемеш с тази задача. Аз лично чакам с нетърпение рожден ден на приятелка, която знам че ще се влюби в картичките.

Pawpaya Pets boutique

Ако в коледния списък за подаръци присъства и четириног приятел, със сигурност ще откриеш нещо за него или нея–от панделки до бандани, този магазин ме кара да искам куче!. В ярки цветове и десени, те са подходящ аксесоар за настъпващите празници, когато не само хората, но и домашните любимци заслужават да изглеждат неотразимо!

Monde Moderne

Ако търсиш подарък за някой, чийто очи не се вдигат от книгите, ще останеш доволен от текстилните шарени подвързии за книги в MondeModerne. Освен тях тук ще откриеш и текстилни портфейли, дамски чанти, меки калъфи за бебешки памперси и др. Не пропускай и меките играчки за коледна елха  - чудесна украса за зимните празници!

Minikin Art Bead

Едва ли някоя жена би устояла на изумителните мънистени обици в Minikin Art Bead! Романтични, бохемски, с дълги полюшващи се мънистени ресни... Подчертават женствеността в забързан работен ден или официално събитие. Със сигурност добра идея за жени, които държат да изпъкнат в тълпата!

CandlesОrphic

Ръчно изработени ароматни соеви свещи, каквито едва ли си виждал! Създадени да радват всички сетива, защото освен разнообразието от ухания, притежават неустоим външен вид на вкусен десерт. Те са лесен и ефектен начин да изненадаш приятели, учители и съседи!

SoulStormCreations

За тези от нас, които държат на устойчивия начин на живот, в този магазин има безброй идеи не само за подаръци за любими хора, но и за декорация. Често виждам страхотни идеи за подаръци направени от естествени материали и мечтая да имам време да ги направя, но уви. Радвам се, че някой е свършил работата вместо мен и мога да подаря нещо, което е направено с любов и носи частица от майката природа. Ако познаваш някой като мен, със сигурност ще го зарадваш с подарък от тук.

Wonderlandisimo

Ако има въплъщение на cottagecore в свещите, то това е този магазин! Тук ще откриеш магични подаръци с изискан вкус, които ще зарадват всяка фенка на Bridgerton. Бижутата носят полъх на модерен минимализъм, а детайлът ще бъде оценен от всяка деликатна жена. Разделителите на книги могат да пренесат всеки в света на мечтите, разгледай ги!

ArtEmbroideryTouch

Тениските и суичърите в този магазин се отличават не само с оригинален дизайн, но със сигурност ще можеш да им се радваш много дълго! Бродерията издържа много по-дълго от принтове и на когото и да подариш подарък от тук, той дълго ще си спомня за теб!

Ако имаш магазин в Etsy и искаш да те включа в този каталог, пиши ми с линк към твоя магазин на [email protected] с тема „Коледен каталог“.

п.с. Някои от магазините не са в България, но всички техни собственици са български творци!

п.п.с. Никой от тези магазини не е заплатил такса за да бъде включен.

Стани част от

Etsy Суперзвезди  

Запиши се за мейли от SheHustlin' за да не пропуснеш всичко, което споделям за управлението на Etsy магазин! Ще се радвам да се "видим" вътре!