Блог

Отговори на Най-често Задаваните Въпроси за Оптимизацията в Etsy (За Начинаещи)

Отговори на Най-често Задаваните Въпроси за Оптимизацията в Etsy (За Начинаещи)

Оптимизацията в Etsy или Etsy SEO е едно от нещата, които няма как да избегнете да научите, ако искате да имате успешен магазин в Etsy.

Оптимизацията е единственият начин да комуникирате с търсачката на Etsy и да и кажете на кого да показва вашите продукти.

Ако мислите да отворите нов магазин на Etsy или сте в начален етап от отварянето на магазина си, е добре да се информирате за най-добрите практики за получаване на посещения и продажби в тази нарастваща платформа. За да ви помогнa да започнете новото си бизнес начинание в Etsy, ето някои от най-често задаваните въпроси за оптимизацията за начинаещи в Etsy.

Какво е ключова дума и ключов израз

“Painting” е ключова дума

“Digital print of abstract painting” е ключов израз

За целите на Etsy, винаги искате да оптимизирате с изрази.

Когато говорим за ключови изрази или фрази, имаме предвид комбинации от съществителни и прилагателни, които описват продукта ви и помагат на търсачките и купувачите да намерят вашите продукти в Etsy.

Etsy показа, че колкото по-конкретни са купувачите с фразите си за търсене, толкова по-голяма е вероятността от продажба. Колкото повече можете да увеличите употребата на ключови изрази, а не думи, толкова по-големи са шансовете за успех.

Всяка ключова дума може да се превърне в ключов израз като добавите към нея прилагателни (а понякога и описателни съществителни). Това може да увеличи шансовете ви за по-добър ранг в резултатите от търсенето. По същия начин, ако сте намерили прекалено специфичен израз, който не генерира достатъчно посещения, премахнете някои от описателните фрази от него.

По-общите търсения като „necklace“ може да имат много по-голям обем на търсене, но по-описателните изрази като „silver daisy necklace“ имат по-голям шанс да доведат до продажба.

Трябва ли да се повтарят думите в заглавията и таговете

Изберете една или две основни фокус фрази за вашия продукт и ги добавете в началото на заглавието и в таговете.

За останлото търсете разнообразие, не повтаряйте думи в тагове, заглавия, атрибути и категории.

Колко често трябва да променям оптимизацията

Промените на пазара, търсенето, сезоните, празниците, промяна в наименования на продукти дори, могат да са причина за промяна на оптимизацията.

Но колко често е наистина необходимо? Това ще зависи от пазара, на който се намирате и колко бързо се променят нещата. На вашия пазар е важно да сте в крак с сезонните изисквания, тенденциите за ваканции и корекциите на други продукти. Както всички пазари, промените са част от пейзажа. Въпреки че може да е изкушаващо за начинаещ, оптимизацията в Etsy SEO е процес, а не нещо, което правим веднъж и забравяме за него.

Докато преглеждате листингите си, проверете два пъти, за да сте сигурни, че използвате правилните категории и атрибути и не сте допуснали правописни грешки.

Информацията, която попълвате, ще помогне на Etsy да категоризира продукта и да го постави пред идеални купувачи.

Тенденциите идват и си отиват. Редовно проверявайте ключовите си думи, за да се уверите, че са актуални и работят за вас.

Колко време отнема да видите резултатите след извършване на промени?

Etsy актуализира информацията почти веднага след като направите промените, но аз винаги обичам да подновявам продуктите за да им дам допълнителен boost с новата оптимизация. Въпреки това, може да отнеме малко време, докато корекциите ви се намерят в резултатите от търсенето на платформата. След като това се случи, трябва да започнете да забелязвате повече посещения, харесвания, и реализации на продажби.

За оптимални резултати трябва да дадете на Etsy две до четири седмици, преди да измерите резултатите от промените си.

Както аз обичам да се шегувам, оптимизацията е процес, който отнема 30 дни–1 ден редакция на заглавия и тагове и 29 дни чакане.

Прочетох някъде, че не трябва да сменя всичките си заглавия наведнъж. Вярно ли е?

Да, вярно е. Най-добре е да избягвате да правите значителни промени в голям брой продукти наведнъж. Вместо това се съсредоточете върху извършването на стратегически подобрения и промени във вашите листинги обяви, като поетапен подход.

По този начин можете да следите по-добре промените, които сте направили. Освен това ще ви помогне да измерите резултатите си, за да научите какво работи за вас и какво не. Преди да направите потенциално неблагоприятни промени в листингите си, имайте предвид, че промяна на много ключови фрази в голям брой листинги може да повлияе негативно на вашият ранг в Etsy в началото.

Какво да правя по отношение на ключов израз, който е по-дълга от ограничението от 20 знака за тагове

Листингите в Etsy дават възможност за 13 тага, които помагат на купувачите да намерят всеки продукт в Etsy. Всеки таг има максимум 20 знака. Когато работите с ключови изрази, винаги има такива, надвишаващи този лимит на символи.

Вариант за оптимизиране на тези по-дълги фразови термини е да го разделите на два тага. Например, ако продавате „seahorse white gold bracelet”, разбийте фразата на „white gold“ и „seahorse bracelet“.

Отварянето и стартирането на онлайн магазин в Etsy определено е възможност да се свържете с цял един нов свят на купувачи, които се интересуват от винтидж, ръчно изработени и изработени по поръчка продукти. Дори първоначално разбиране за оптимизацията в Etsy ще ви даде огромно предимство пред вашата конкуренция.

Ако искате да научите повече, обучението Оптимизация на магазин в Etsy е на ваше разположение.

Научете повече тук.

Имате ли още въпроси за оптимизацията в Etsy?

Попитайте ме в коментарите по-долу!

Ще се радвам да отговоря на всички въпроси 

До скоро и не спирайте да творите!

Стани част от

Etsy Суперзвезди  

Запиши се за мейли от SheHustlin' за да не пропуснеш всичко, което споделям за управлението на Etsy магазин! Ще се радвам да се "видим" вътре!