Блог

Shop Updates: Накарай хората, които харесват продуктите ти в Etsy да ги купят

Shop Updates: Накарай хората, които харесват продуктите ти в Etsy да ги купят

Много хора харесват продуктите ми, но никой не купува.

Този продукт беше в кошниците на 3-ма души, но не се продаде!

Имам страшно много последователи, но никой не влиза в магазина ми.

Чувала съм подобни коментари много пъти!

В този кратък пост ще ти разкажа как да използваш интереса и да създадеш собствен social feed (нещо като Инстаграм) в Етси.

Как да извлечем полза от всички хора, които харесват продуктите ни, но не купуват?

С Shop Updates–социалната платформа в Етси!

Какво всъщност са Shop Updates в Etsy?

Първо официалностите: Ето тук Етси разказва всичко по темата на английски, а пък аз ще ти дам опростената версия по-долу 

Shop Updates е инструмент за продавачи в Etsy, които използват приложение „Sell on Etsy“, което се предлага както за iOS, така и за Android. Те ти позволяват да качваш lifestyle снимки на продукти и процеси в Etsy и да ги споделяш в социалните си страници и с хора харесали магазина или продуктите ти директно в Етси.

Защо това е важно?

Случвало ли ти се е да си харесаш нещо онлайн и после да не можеш да се сетиш кой беше магазина или страницата и просто да се откажеш от покупката?

А ако беше видяла снимка от магазина в Инстаграм? Нямаше ли да си помислиш “четете ми мислите!”?

Много хора, които харесват продукт онлайн или започват покупка са прекъснати от неща като крещящи 2-годишни (от опит казвам :), невъзможност да си намерят кредитната карта, мързел или от котката, която е съборила пилешката супа (опит, опит…).

Затова е хубаво да имаме начин да им напомняме за това, че са имали намерение да си купят нещо.

Коледа е страхотен пример–в САЩ е честа практика да се набелязват или харесват неща още от август а пазара да започва октомври. С навременно напомняне вероятността некой да се върне и да купи точно от теб се увеличава многократно.

Как да използваме Shop Updates?

За да публикуваш Shop Update, трябва да отвориш приложението „Sell on Etsy“ на смартфон или таблет и да избереш „Shop Updates“ в менюто (намира се скрито-покрито в секцията Social Media, най-отдолу).

След това направи снимка (или избери съществуваща) и маркирай продукт от магазина си на снимката, добави описание и публикуй. След това можеш да споделяш публикацията си на страници в социалните медии (Facebook, Pinterest, Instagram) или да изпращаш по имейл или SMS ако имаш последователи и другаде. Това означава, че можеш да разпространяваш публикацията си през страниците в социалните медии, без дори да напускаш приложението, което е много удобно. Можеш също да редактираш описанието или да преместиш маркера на продукта по всяко време след публикуването.

Най-хубавата част: сигурно ще забележиш Shop Updates от други магазини на Etsy в началната си страница, а твоите ще излизат в началните страници на други хора!

Shop Updates от магазин се вижда, ако поне едно от тези е вярно:

  • харесала си магазина;
  • харесала си продукт в магазина;
  • купила си нещо от магазина;
  • ти си собственик на магазина.

Така че не са само любимите ви магазини. От друга страна, не всички актуализации на магазина, са показани на всички в Etsy. Има някои филтри, зададени от Etsy, за да контролират появата на Shop Updates за потребителите.

Какво да споделяме в Shop Updates?

Вероятно се чудиш какво трябва да публикуваш в Shop Updates. Снимки от работното ти пространство, продукти, над които работиш, или примери за това, как може да се използват продукти, винаги са добри идеи! Този вид публикации създават лична връзка между теб и твоите последователи. Опитай се да не публикуваш снимки от действителните си обяви (особено изображения, използвани като основна снимка), тъй като изглежда доста спам и може да е досадно. Алтернативният изглед може да привлече клиентите, дори ако вече са виждали този конкретен продукт в твоя магазин или на началната им страница.

Една от най-добрите идеи за публикация е снимка в процес на изпълнение. Обмисли Shop Updates като част от страницата си About, която може да помогне на повече клиенти и да им покаже, че твоите артикули всъщност са ръчно изработени. С този вид постове магазините с наистина уникални артикули може да получат по-голямо внималние в сравнение с магазините, които нямат много за показване, тъй като повечето им артикули не са ръчно изработени. Освен това, когато клиентите могат да видят процеса на изработка на нещо, това създава по-близки отношения с продавача, тъй като се чувства така, сякаш познават продавача зад кулисите, така че да се доверят на майсторствоти му–това е ключът към онлайн продажбите. Не забравяй обаче, че ако планираш да споделяш Shop Updates в страниците на социалните медии, трябва да добавиш ясно описание.

Ако някой, който никога не е посещавал твоя магазин, попадне на някоя от актуализациите, веднага ли е ясно какво виждат?

Достатъчно убедително ли е те да искат да видят повече?

Shop Updates са прозорец към твоята марка, така че не забравяй да разказваш своята история.

Също така трябва да помниш, че много трафик в Etsy идва от мобилни устройства.

Добре ли изглеждат твоите изображения на големи и малки екрани? Провери изображенията на различни устройства и се увери, че продуктът се вижда на по-малки екрани, че снимката е ясна.

Колко често да качвам Shop Updates?

Забелязала съм, че много продавачи публикуват актуализациите на магазина си доста рядко (около 1-2 публикации на месец). Това не е точна наука, но предлагам да публикувате поне веднъж на 2-3 дни.

Това е средно време за опресняване на цялата визия на началната страница на потребителите. Така че, когато публикуваш нещо, то ще изчезне от началната страница на твоите последователи след около 3 дни. И това е точно когато искаш да публикуваш отново, за да напомниш за твоя магазин и че постоянно работиш.

Etsy таг

Във всеки Shop Update трябва да тагнете продукт. Но понякога може да искаш да публикуваш нещо, което е съвсем ново и все още не го имаш в магазина си. В този случай можеш да тагнеш продукт, който е най-близо до това, което правиш, и да добавиш кратко обяснение в описанието си защо публикуваш различен артикул и какво има общо с новата снимка.

Мястото на тага трябва да е възможно най-близо до продукта. Много от продавачите се опитват да направят тага по-малко видим. Това обаче не е най-добрата идея. Когато споделяш Shop Updates на страници в социални медии като Facebook или Twitter, изображението ще бъде изрязано за най-доброто качество и мястото на тага ще бъде използван като център за изрязване. Така че, ако поставиш тага в ъгъла на изображението, твоя действителен продукт може да не бъде показан изобщо!.

Освен това, ако планираш да споделиш Shop Updates в Pinterest, препоръчвам да добавиш няколко hashtag-а към текста, тъй като той бъде копиран в твоя пин като описание. И всички hashtags, които използваш там, ще работят като такива в Pinterest, което ще ти помогне повече хора да видят поста. За съжаление това не работи за споделяния във Facebook или Instagram, тъй като трябва да добавиш свое собствено описание там.

Статистика от Shop Updates

Няма отделен раздел за данни от Shop Updates, но можеш да видиш колко посещения са ти донесли от статистиката за Etsy.

Е, какво мислиш?

Смяташ ли да използваш Shop Updates? Струва ли ти се, че може да е полезно за твоя магазин?

Опитай, обещавам ти, че ще видиш резултат само след няколко месеца, особено с наближаващата Коледна лудница!

Неслучайно Shop Updates са една от любимите ми маркетингови тактики в Етси!

А ти ползваш ли тази много интересна функция в Етси?

Стани част от

Etsy Суперзвезди  

Запиши се за мейли от SheHustlin' за да не пропуснеш всичко, което споделям за управлението на Etsy магазин! Ще се радвам да се "видим" вътре!