Блог

В блога ще намерите подробни дискусии на интересни теми за Etsy и интервюта с любими мои магазини, които обръщат представата ни за успех.

Успешни Etsy магазини: За Силвия от SiDeco, позитивизма и упоритостта

Успешни Etsy магазини: За Силвия от SiDeco, позитивизма и упоритостта

Има хора, които оставят усмивка на лицето ти след всеки разговор. Има хора, чието сърце и ръце са създават не предмети, а спомени.

Един такъв човек е Силвия от SiDeco.

За мен е огромно удоволствие и чест ви представя нея и магазина и, не само защото е една от любимите ми клиентки, но и защото тя самата и произведенията и зареждат с такава положителна енергия, от която не можете да се оттървете много дълго.

Помогнах на Силвия консултации в начолото на 2020 , но и до днес обменяме идеи и въпроси по Вайбър.

Не искам да отнемам повече от вниманието, което дължим на Силвия с ненужни подробности. Оставям я сама да разкаже как и защо успя с магазина си в Etsy, и какво би посъветвала всеки, който тепърва започва.

От интервюто сами ще разберете колко прозорлив и мил човек е Силвия и как с правилната нагласа и действия, печели коиенти в Etsy.

Интервю със Силвия от SiDeco

Представи се, моля.

Казвам се Силвия Котева, марката ми е SiDeco и помагам на хората да имат уникална атмосфера и да впечатляват със стил. От 16 години се занимавам с изработване на дизайнерски декорации–от свещи големи до 1 метър до маси, пана, подноси от смола и други. 

Моята страст е творя с ръцете си и да пускам въображението си да лети. Вдъхновявам се от природата и нейните невероятни комбинации от цветове и форми.  

Разкажи накратко историята на твоя магазин в Etsy.

През 2018 година направих магазина си в Etsy, защото исках да продавам продуктите си извън България. Вкарах около 20 продукта, много от тях нямаха конкуренция, но не реализирах  никакви продажби 1 година. Чудех се каква е причината, как мога да изляза напред в листата, но не знаех какъв е алгоритъма на Etsy

Тогава вече бях осъзнала, че ако човек не знае нещо, най-добре е да се консултира със експерт. Във Фейсбук в групата “Freelancers” попитах дали има специалист в Etsy и ми препоръчаха Тонка. Писах й и се видяхме (януари 2020), тя ми помогна с точните съвети и скоро след това имах първата продажба.

През април 2020, точно в разгара на пандемията имах през 1-2 дни поръчки. Бях толкова развълнувана, още повече, че тогава тук всичко беше затворено и това беше единствения ми доход. След около месец имах мой продукт на първа страница в желаната категория и това беше голям успех за мен.

Благодарение на Тонка получих точна система, научих как действа Etsy, как да се ориентирам в тази огромна конкуренция.

Дай един съвет на творците, които искат да отворят магазин в Etsy.

Моят съвет към творците, които искат да продават в Etsy е да се грижат за магазина си, да пускат платена реклама, да го оптимизират, да вкарват нови продукти и да не допускат лоши ревюта (дори да трябва да връщат пари или да изпращат втори продукт).

Защо смяташ, че творците в България трябва да имат магазин в Etsy?

Подкрепям творците в България да си направят магазин в Etsy, защото там могат да продават на по-високи цени отколкото в България. Въпреки че има голяма конкуренция, в платформата ежедневно влизат милиони потребители. Също така в България творците са много талантливи, изработват уникални неща и са напълно конкурентни на тези, които правят другите в чужбина.

Коя е най-голямата трудност, която преодоля за да заработи магазина ти?

Най-голямата трудност беше, че по време на пандемията по едно време не летяха никакви самолети, а аз бях пуснала вече поръчките в пощата и трябваше да обяснявам на клиентите, че пратките се бавят не по моя вина. Повечето разбираха, но имаше и няколко, които бяха нетърпеливи и аз им върнах парите, въпреки че те след това си получиха и пратките. Но за мен най-важно е клиентите да са доволни.

Кое е най-хубавото нещо в това да имаш магазин в Etsy?

Най-хубавото в това да имаш магазин в Etsy е, че това е един огромен пазар с голям потенциал и това, че оценяват творбите ти навсякъде по света.

Какво правиш за да поддържаш и развиваш магазина си?

За да поддържам и развивам магазина си, се старая да вкарвам нови продукти, да оптимизирам старите, да правя хубави снимки и да следя конкуренцията.

 

Коя е продажбата, която няма да забравиш?

Най-хубавата продажба беше и най-голямата – 4 големи свещи, всяка по 4 кг.

Какво ще пожелаеш на всички творци?

Пожелавам на всички творци много успехи, вдъхновение, да вярват в себе си и да не се отказват – щом аз го мога, значи всеки го може!

Ако искате да споделите вашата успешна история тук в блога, ще се радвам да го направим. Просто ми пишете на [email protected]

Още не сте се записали за безплатното обучение 12 Стъпки към Успешен Магазин в Etsy?

Още можете да го направите тук!

Станете част от

Etsy Суперзвезди  

Запишете се за мейли от SheHustlin' за да не пропуснете всичко, което споделям за управлението на Etsy магазин! Понякога е искрено и лично, понякога доста техническо, понякога просто полезно и смешно и винаги безплатно... Ще се радвам да се "видим" вътре!