Блог

Успешни Etsy магазини: За Силвия от SiDeco, позитивизма и упоритостта

Успешни Etsy магазини: За Силвия от SiDeco, позитивизма и упоритостта

Има хора, които оставят усмивка на лицето ти след всеки разговор. Има хора, чието сърце и ръце са създават не предмети, а спомени.

Един такъв човек е Силвия от SiDeco.

За мен е огромно удоволствие и чест ви представя нея и магазина и, не само защото е една от любимите ми клиентки, но и защото тя самата и произведенията и зареждат с такава положителна енергия, от която не можете да се оттървете много дълго.

Помогнах на Силвия консултации в начолото на 2020 , но и до днес обменяме идеи и въпроси по Вайбър.

Не искам да отнемам повече от вниманието, което дължим на Силвия с ненужни подробности. Оставям я сама да разкаже как и защо успя с магазина си в Etsy, и какво би посъветвала всеки, който тепърва започва.

От интервюто сами ще разберете колко прозорлив и мил човек е Силвия и как с правилната нагласа и действия, печели коиенти в Etsy.

Интервю със Силвия от SiDeco

Представи се, моля.

Казвам се Силвия Котева, марката ми е SiDeco и помагам на хората да имат уникална атмосфера и да впечатляват със стил. От 16 години се занимавам с изработване на дизайнерски декорации–от свещи големи до 1 метър до маси, пана, подноси от смола и други. 

Моята страст е творя с ръцете си и да пускам въображението си да лети. Вдъхновявам се от природата и нейните невероятни комбинации от цветове и форми.  

Разкажи накратко историята на твоя магазин в Etsy.

През 2018 година направих магазина си в Etsy, защото исках да продавам продуктите си извън България. Вкарах около 20 продукта, много от тях нямаха конкуренция, но не реализирах  никакви продажби 1 година. Чудех се каква е причината, как мога да изляза напред в листата, но не знаех какъв е алгоритъма на Etsy

Тогава вече бях осъзнала, че ако човек не знае нещо, най-добре е да се консултира със експерт. Във Фейсбук в групата “Freelancers” попитах дали има специалист в Etsy и ми препоръчаха Тонка. Писах й и се видяхме (януари 2020), тя ми помогна с точните съвети и скоро след това имах първата продажба.

През април 2020, точно в разгара на пандемията имах през 1-2 дни поръчки. Бях толкова развълнувана, още повече, че тогава тук всичко беше затворено и това беше единствения ми доход. След около месец имах мой продукт на първа страница в желаната категория и това беше голям успех за мен.

Благодарение на Тонка получих точна система, научих как действа Etsy, как да се ориентирам в тази огромна конкуренция.

Дай един съвет на творците, които искат да отворят магазин в Etsy.

Моят съвет към творците, които искат да продават в Etsy е да се грижат за магазина си, да пускат платена реклама, да го оптимизират, да вкарват нови продукти и да не допускат лоши ревюта (дори да трябва да връщат пари или да изпращат втори продукт).

Защо смяташ, че творците в България трябва да имат магазин в Etsy?

Подкрепям творците в България да си направят магазин в Etsy, защото там могат да продават на по-високи цени отколкото в България. Въпреки че има голяма конкуренция, в платформата ежедневно влизат милиони потребители. Също така в България творците са много талантливи, изработват уникални неща и са напълно конкурентни на тези, които правят другите в чужбина.

Коя е най-голямата трудност, която преодоля за да заработи магазина ти?

Най-голямата трудност беше, че по време на пандемията по едно време не летяха никакви самолети, а аз бях пуснала вече поръчките в пощата и трябваше да обяснявам на клиентите, че пратките се бавят не по моя вина. Повечето разбираха, но имаше и няколко, които бяха нетърпеливи и аз им върнах парите, въпреки че те след това си получиха и пратките. Но за мен най-важно е клиентите да са доволни.

Кое е най-хубавото нещо в това да имаш магазин в Etsy?

Най-хубавото в това да имаш магазин в Etsy е, че това е един огромен пазар с голям потенциал и това, че оценяват творбите ти навсякъде по света.

Какво правиш за да поддържаш и развиваш магазина си?

За да поддържам и развивам магазина си, се старая да вкарвам нови продукти, да оптимизирам старите, да правя хубави снимки и да следя конкуренцията.

 

Коя е продажбата, която няма да забравиш?

Най-хубавата продажба беше и най-голямата – 4 големи свещи, всяка по 4 кг.

Какво ще пожелаеш на всички творци?

Пожелавам на всички творци много успехи, вдъхновение, да вярват в себе си и да не се отказват – щом аз го мога, значи всеки го може!

Ако искате да споделите вашата успешна история тук в блога, ще се радвам да го направим. Просто ми пишете на [email protected].

Още не сте се записали за безплатното обучение 12 Стъпки към Успешен Магазин в Etsy?

Още можете да го направите тук!

Стани част от

Etsy Суперзвезди  

Запиши се за мейли от SheHustlin' за да не пропуснеш всичко, което споделям за управлението на Etsy магазин! Ще се радвам да се "видим" вътре!